宮澤 三雄

J-GLOBALへ         更新日: 17/10/13 15:06
 
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研究者氏名
宮澤 三雄
 
ミヤザワ ミツオ
所属
奈良先端科学技術大学院大学
部署
物質創成科学研究科
職名
客員教授
学位
工学博士(近畿大学), 工学修士(近畿大学)
その他の所属
近畿大学大阪市立大学

研究分野

 
 

経歴

 
2016年4月
 - 
現在
奈良先端科学技術大学院大学 客員教授
 
2016年4月
 - 
現在
近畿大学 名誉教授
 
1998年
   
 
近畿大学大学院総合理工学研究科 教授
 
1998年
   
 
近畿大学理工学部 教授
 
1991年
   
 
近畿大学理工学部 助教授
 
1985年
   
 
米国ミシガン州立大学 博士研究員
 
1979年
   
 
近畿大学理工学部 助手
 
1977年
   
 
近畿大学理工学部 講師
 

委員歴

 
2015年
 - 
現在
International Journal of Analytical Chemistry  Edtor
 
2014年
 - 
現在
Journal of Biochemistry and Molecular Biology Research  Editor
 
2014年
 - 
現在
アジア植物化学協会(PSA)  理事
 
 
 - 
現在
香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会  本部代表、相談役
 
2013年
 - 
2015年
公益社団法人 日本油化学会  会長
 
2010年
 - 
2015年
公益社団法人 日本油化学会  代表理事
 
2007年
 - 
2015年
日本香粧品学会  評議員
 
2004年
 - 
現在
Journal of Essential Oil-Bearing Plants  Editor
 
2004年
 - 
現在
Letter in Organic Chemistry  Editor
 
2002年
 - 
現在
Journal of Oleo Sciece  Editor in Chief, Exective Editor
 

受賞

 
2012年
近畿大学学長表彰
 
2012年
Journal of Oleo Science Editors' award
 
2011年
公益社団法人 日本油化学会・学会賞
 
2008年
Journal of Oleo Science Editor's Aword
 
2006年
日本油化学会エディター賞
 
2004年
日本油化学会エディター賞
 
1995年
Gold record of Achievemen
 

論文

 
435. In Vitro Regio- and Stereoselective Oxidation of β-Ionone by Human Liver Microsomes
Marumoto, S.; Shimizu, R.; Tanabe, G.; Okuno, Y.; Miyazawa, M.
Planta Med.   83(3/4) 292-299   2017年   [査読有り]
434. Inhibition of β-​Secretase Activity by Monoterpenes, Sesquiterpenes, and C13 Norisoprenoids
Marumoto Shinsuke; Okuno Y.; Miyazawa M.
J. Oleo Sci.    66(8) 851-855   2017年   [査読有り]
433. Biotransformation of (-​)​-​(1R,​4S)​-​Menthone and (+)​-​(1S,​4R)​-​Menthone by the Common Cutworm Spodoptera litura Larvae
Marumoto S.; Okuno Y.; Hagiwara Y.; Miyazawa M.
J. Oleo Sci.    66(8) 883-888   2017年   [査読有り]
432. Lower Irritation Potential of Laureth-3 Carboxylate Amino Acid Salt
Ito, S.; Kawata, J.; Kameda, M.; Miyazawa, M.
J. Surfactants. Deterg.   19(2) 421-424   2016年   [査読有り]
431. Sexual differences in chemical composition and aroma-active compounds of essential oil from flower buds of Eurya japonica
M. Miyazawa, A. Usami, T. Tanaka, K. Tsuji, M. Takehara, Y. Hori
J. Oleo Sci.   65(4) 357-363   2016年   [査読有り]
430. Lower irritation potential of laureth-3 carboxylate amino acid salt
S. Ito, J. Kawata, M. Kameda, M. Miyazawa.
J. Surfact. Deterg.    19(2) 421-424   2016年
429. Chemical composition, aroma evaluation and acetylcolinesterase inhibititory activity of essential oil from Gynura bicolor DC.
M. Miyazawa, H. Nakahashi, A. Usami, N. Matsuda.
J. Nat. Med.   70(2) 282-289   2016年
428. Chemical Composition and Characteristic Odor Compounds of Essential Oil from Alismatis rhizoma (Alisma orientale)
M. Miyazawa, H. Nakahashi, N. Hara, H. Nakagawa, T. Yoshii, A. Usami, S. Marumoto.
J. Oleo Sci.    65(1) 91-97   2016年
427. Chemical composition and aroma evaluation of essential oil from skunk cabbage (Symplocarpus foetidus)
M. Miyazawa, H. Nakahashi, N. Hara, H. Nakagawa, T. Yoshii, A. Usami, S. Marumoto.
J. Oleo Sci.   64(12) 1329-1336   2015年
426. Evaluation of the Key Odorants in Volatile Oil from Tuber of Apios americana Medikus
H. Nakahashi,, Y. Nishino, H. Nakagawa, N. Hara, A. Usami, M. Miyazawa.
J. Oleo Sci.   64(11) 1235-1242   2015年
425. Characteristic Odor of Edible Mushrooms used in Japanese Traditional Foods
M. Miyazawa
Environment and Health   28(3) 299-306   2015年
424. Chemical Compositions and Aroma Evaluation of Volatile Oil from the Industrial Cultivation Medium of Enterococcus faecalis
T. Ono, A. Usami, S. Nakaya, K. Maeba, Y. Yonejima, M. Toyoda, A. Ikeda, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   64(10) 1125-1133   2015年
423. Volatile Compounds with Characteristic Odor in Magnolia obovata Leaves by Hydrodistillation and Solvent-assisted Flavor Evaporation
M. Miyazawa, Y. Nakashima, H. Nakahashi, N. Hara, H. Nakagawa, A. Usami, W. Chavasiri.
J. Oleo Sci.   64(9) 999-1007   2015年
422. Metabolism of (-)-cis- and (-)-trans-Rose oxide by Cytochrome Enzyme P450 in Human Liver Microsomes
H. Nakahashi, Y. Yamamura, A. Usami, P. Rangsuvigit, P. Malakul, M. Miyazawa. 
Biopharm. Drug Dispos.   36(9) 565-574   2015年
421. Volatile Composition and Aroma Evaluation of Chrysanthemum coronarium
M. Miyazawa, H. Otsuka, S. Nakaya, A. Usami.
J. Biochem. Mol. Biol. Res.   1(2) 46-53   2015年
420.Agroecosystem Development of Industrial Fermentation Waste -Suppressive Effects of Beer Yeast Cell Wall Extract on Plant Diseases-
M. Marian, K. Ogawa, Y. Yoshikawa, S. Takahashi, A. Usami, M. Shimizu, M. Miyazawa, M. Hyakumachi
Current Environ. Engineer.   13(3) 207-211   2015年
419.Chemical Composition and Character Impact Odorants in Volatile Oils from Edible Mushrooms
A. Usami, R. Motooka, H. Nakahashi, S. Marumoto, M. Miyazawa
Chem. Biodivers.    12(11) 1734-1745   2015年
418.Identification of Aroma-active Compounds in Essential Oil from Uncaria Hook by Gas Chromatography- Mass Spectrometry and Gas Chromatography-Olfactometry
M. Iwasa, S. Nakaya, Y. Maki, A. Usami, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   64(8) 825-833   2015年
417. Orchestration of concurrent oxidation and reduction reactions for biotransformation of (+)-(1S)- and (−)-(1R)-camphorquinone by the larvae of common cutworm (Spodoptera litura)
A. Usami, R. Motooka, M. Miyazawa
J. Essent. Oil Bear. Plant.   DOI: 10.1080/0972060X.2015.100   2015年
416. Characteristic Chemical Components and Aroma-active Compounds of the Essential Oils from Ranunculus nipponicus var. submerses used in Japanese Traditional Food
S. Nakaya, A. Usami, T. Yorimoto, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   64(6) 595-601   2015年
415. Agroecosystem Development of Industrial Fermentation Waste –Characterization of Aroma-active Compounds from the Cultivation Medium Lactobacillus brevis-
T. Ono, A. Usami, S. Nakaya, H. Shinpuku, Y. Yonejima, A. Ikeda, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   64(5) 585-594   2015年
414. Characteristic Odor Components of Essential Oils from Eurya japonica
R. Motooka, A. Usami, R. H. Nakahashi, S. Koutari, S. Nakaya, Shimizu, K. Tsuji, S. Marumoto, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   64(5) 577-584   2015年
413. Biotransformation of (+)-(1R,2S,4R)-borneol and (-)-(1S,2R,4S)-borneol by Spodoptera litura (common cutworm) larvae
S. Marumoto, Y. Okuno, Y. Miyamoto, M. Miyazawa
J. Mol. Catal. B: Enzym.    115 160-167   2015年
412. Isolation and Biological Activity of a Novel Cadinane-type Sequiterpenoid from the Essential OIl of Alangium salvifolium
N. Yagi, H. Nakahashi, Y. Kashima, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   63(12) 1223-1229   2014年
411. Chemical composition and aroma evaluation of volatile oils from mushroom (Pleurotus salmoneostramineus and Pleurotus sajor-caju)
A. Usami, S. Nakaya, H. Nakahashi, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   63(12) 1-10   2014年
410. Highly selective biotransformation of (+)-(1S)- and (-)-(1R)-camphorquinone by Aspergillus wentii
A. Usami, R. Motooka, M. Miyazawa
Biocatal. Biotransfor.    32(5-6) 285-289   2014年
409. Charactesteic Odor Components of Volatile Oil from the Cultivation Medium Lactobacillus acidophitus
T. Ono, Y. Yonejima, A. Ikeda, Y. Kashima, S. Nakaya, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   63(10) 971-978   2014年
408. New compounds, 6-hydroxykarahanaenone and 10-hydroxykarahanaenone, from biotransformation of karahanaenone by CYP2A6
H. Nakahashi, N. Yagi, M. Miyazawa
J. Asian Nat. Prod. Res.    16(9) 936-940   2014年
407. Aroma Evaluation of Setonojigiku (Chrysanthemum japonense var. debile) by Hydrodistillation and Solvent-assisted Flavour Evaporation
A. Usami, H. Nakahashi, S. Marumoto, M. Miyazawa
Phytochem. Anal.    25(6) 561-566   2014年
406. Chemical Composition, Aroma Evaluation, and Oxygen Radical Absorbance Capacity of Volatile Oil Extrcted from Brassica rapa cv. "Yukina" Used in Japanese Traditional Food
A. Usami, R. Motooka, A. Takagi, H. Nakahashi, Y. Okuno, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   63(7) 723-730   2014年
405. Characteristic Odorants from Bailingu Oyster Mushroom (Pleurotus eryngii var. tuoliensis) and Summer Oyster Mushroom (Pleurotus cystidiosus)
A. Usami, R. Motooka, H. Nakahashi, Y. Okuno, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   63(7) 731-739   2014年
404. Characterization of volatile components and odor-active compounds in the oil of edible mushroom Boletopsis leucomelas
S. Nosaka, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   63(6) 577-583   2014年
403. The plant growth-promoting fungus Penicillium spp. GP15-1 enhances growth and confers protection against dampingoff and anthracnose in the cucumber
M.M. Hossian, F. Sultana, M. Miyazawa, M. Hyakumachi
J. Oleo Sci.   63(4) 391-400   2014年
402. Chemical Composition and Major Odor-active Compounds of Essential Oil from Hange (dried rhizome of Pinellia ternata) as Crude Drug
M. Iwasa, T. Iwasaki, T. Ono, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   63(2) 127-135   2014年
401. Comparison of Agitake (Pleurotus eryngii var. ferulae) Volatile Components with Characteristic Odors Extracted by Hydrodistillaton and Solvent-assisted Flavor Evaporation
A. Usami, T. Ono, Y. Kashima, H. Nakahashi, S. Marumoto, S. Nosaka, S. Watanabe, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   63(1) 83-92   2014年
400. Chemical Composition, Aroma Evaluation and Antioxidant Activities of the Essential Oils from Evalulus alsinoids L.
Y. Kashima, M. Miyazawa
Chem. Biodivers.    11(3) 396-407   2014年
399. Volatile Components with Aroma Properties of Indiann Herval Medicine Pavonia odorata-used in Ayurveda
Y. Kashima, S. Nakaya, M, Miyazawa
J. Oleo Sci.   63(2) 149-158   2014年
398. Character impact odorants from mushrooms [Pleurotus citrinopileatus, Pleurotus eryngii var. ferulae, Lactarius hatsudake, and Hericium erinacuus (Bull.:Fr.) Pers.] used in Japanese traditional food
M. Miyazawa, A. Usami
J. Nagoya Gakuin Univ. (Nagoya Gakuin Daigaku Ronsyu)   50(2) 1-24   2014年
397. Systemic Resistance induced by Volatile Organic Compounds Emitted by Plant Growth-Promoting Fungi in Arabidopsis thaliana
H.A. Naznin, D. Kiyohara, M. Kimura, M. Shimizu, M. Hyakumachi, M. Miyazawa
Plos One    9(1) e86882/1-e86882/10   2014年
396. Synthesis, antioxidant capacity, and structure-activity relationships of tri-O-methylnorbergenin analogues on tyrosinase inhibition
Y. Kashima, M. Miyazawa
Bioorg. Med. Chem. Lett.    23(24) 6580-6584   2013年
395. Human Pharmacokinetics of Menthol by Cytochrome P450 Enzymes
M. Miyazawa, H. Nakahashi
Koryo   63(2) 37-45   2013年
394. Analysis of Volatile Organic Compounds Emitted by Plant Glowth-Promoting Fungus Phoma sp GS8-3 for Growth Promotion Effects on Tobacco
H.A. Naznin, M. Kimura, M. Miyazawa, M. Hyakumachi
Microbes Environ.    28(3) 42-49   2013年
393. Evaluation of Volatiles from Ampelopsis brevipedunculata var. heterohylla Using GC-Olfactometry, GC-MS and GC-pulsed Flame Photometric Detector
A. Nakamura, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   62(9) 645-655   2013年
392. Volatile compounds with characteristic aroma of boiled sweet potato (Ipomoea batatas L. cv Ayamurasaki, I. batatas L. cv Beniazuma and I. batatas L. cv Simon 1)
A. Nakamura, T. Ono, N. Yagi, M. Miyazawa
J. Essent. Oil Res.   25(6) 497-505   2013年
391. Comparison of volatile compounds with characteristic odor in flowers and leaves of Nojigiku (Chrysanthemum japonense)
A. Usami, T. Ono, S. Marumoto, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   62(8) 631-636   2013年
390. Characterization of Aroma-active compounds in dry flower of Malva sylvestris L. by GC-MS-O analysis and OAV calculations
A. Usami, Y. Kashima, S. Marumoto, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.    62(8) 563-570   2013年
389. Structure-activity relationships for bergenin analogues as β-secretase (BACE1) inhibitors
Y. Kashima, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   62(6) 391-401   2013年
388. Novel compound, (2Z,6E)-1-hydroxy-3,7-dimethyl-2,6-octadien-8-oic acid produced from biotransformation of nerol by Spodoptera litura larvae
T. Ono, S. Koutari, S. Marumoto, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   62(5) 313-318   2013年
387. Biotransformation of (+)-fenchone by Salmonella typhimurium OY1002/2A6 expressing human CYP2A6 and NADPH-P450 reductase
H. Nakahashi, N. Yagi, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   62(5) 293-296   2013年
386. Highly selective and asymmetric reductive biotransformation of α-ionone by Epicoccum purpurascens
K. Shimizu, T. Ono, M. Miyazawa
J. Oleo Sci.   62(4) 231-234   2013年

書籍等出版物

 
16. 資源天然物化学 改訂版
共立出版 2017年4月 ISBN978-320-04452-4   
15. テルペン利用の新展開
シーエムシー出版   2016年8月   ISBN:978-4-7813-1170-8
14. コスメティックサイエンス-化粧品の世界を知る-
共立出版   2014年   ISBN:978-4-320-06177-4
13. アロマのある空間
日経BP   2012年   ISBN:978-4-901823-49-4
12. ドラッグストアQ&A 薬・健康食品・化粧品・ベビー・生活用品の情報BOOK Part 2
薬事日報社   2011年   ISBN:978-4-8408-1184-2
11. 身近に学ぶ化学の世界 Welcome to the World of Chemistry
共立出版   2009年   ISBN:978-4-320-04384-8
10. 実験生体分子化学
共立出版   2007年   ISBN:978-4-320-04378-7
9. 油脂・脂質の基礎と応用  -栄養・健康から工業まで-
社団法人 日本油化学会   2005年   ISBN:978-4-931249-04-2
8. 生体分子化学 第2版
共立出版   2005年   ISBN:978-4-320-04382-4
7. ドラッグストアQ&A 薬・健康食品・化粧品・ベビー・生活用品の情報BOOK
薬事日報社   2005年   ISBN:978-4-8408-0832-3
6. 油化学辞典-脂質・界面活性剤-
丸善   2004年   ISBN:4-621-07726-0
5. 資源天然物化学  共著
共立出版   2002年   ISBN:4-320-04359-6
4. 第四版 油化学便覧 -脂質、界面活性剤- 共著
丸善   2001年   ISBN:4-621-04947-X
3. Food Hydrocolloids
Elsevier   2000年   ISBN:978-1-4338-0561-5
2. 有機工業化学−そのエッセンスー
裳華房   1999年   ISBN:978-4759802191
1. 香りと暮らし(第3章 日常用いられる生薬とスパイスの香り,第5章 香りの利用)(共著)
裳華房   1995年   ISBN:4-7853-8602-9

講演・口頭発表等

 
Human pharmacokinetics of mint flavor by cytochrome P450 enzymes.
宮澤三雄
Pure and Applied Chemistry International Conference 2016 (PACCON 2016) (Bangkok, Thailand)   2016年2月   
Volatile compounds with characteristic odor of essential oil from Magnoia obovata leaves by hydrodistillation and solvent-assisted flavor evaporation
原伸行、中島嘉美、中橋浩、中川寛己、宇佐見享嗣、Warinthorn Chavasiri、宮澤三雄
International conference on biological science 2015 (Yogyakarta, Indonesia)   2015年9月   
Monoterpenoids from plants for self-medication
宮澤三雄
International conference on biological science 2015 (Yogyakarta, Indonesia)   2015年9月   
ヒト肝ミクロソームによるβ-damascone の代謝
丸本真輔、宮澤三雄
日本化学会第59回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会   2015年9月   
(+)-(S)-ar-turmeroneの生物変換
岩井遥、本岡良太、丸本真輔、宮澤三雄
日本化学会第59回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会   2015年9月   
生体触媒として微生物を用いた(-)-myrtenolの生物変換
味村優輝、本岡良太、中橋浩、丸本真輔、宮澤三雄
日本化学会第59回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会   2015年9月   
生体触媒としてハスモンヨトウ (Spodoptera litura)を用いた myrtenol および myrtenalの生物変換
本岡良太、中橋浩、丸本真輔、宮澤三雄
日本化学会第59回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会   2015年9月   
大棗 (Zizyphi fructus)実の精油および香気特性
原伸行、本岡良太、丸本真輔、宮澤三雄
日本化学会第59回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会   2015年9月   
タイハーブ (Rauwolfia cambodiana)の根の精油およびその香気特性
向山一貴、本岡良太、丸本真輔、宮澤三雄
日本化学会第59回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会   2015年9月   
なぎ (Podocarpus nagi)の精油および香気特性
中川寛己、本岡良太、丸本真輔、宮澤三雄
日本化学会第59回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会   2015年9月   

担当経験のある科目

 
 

競争的資金等の研究課題

 
ハスモンヨトウ幼虫を用いた香気物質由来ヒト代謝産物の生産システム構築
研究期間: 2012年 - 2014年
認知機能賦活に関与する植物香気物質の探索と応用
研究期間: 2007年 - 2008年
種分化にともなって昆虫が寄主を変更する際に起こる味覚の変化
研究期間: 2000年 - 2002年
植物に含まれる肥満抑制、美白活性物質
研究期間: 1998年   
生体触媒を利用したモノテルペノイドの変換による昆虫生理活性物質の生産
研究期間: 1995年 - 1996年
植物に含まれる抗変異原および殺虫活生物質
研究期間: 1992年   
各種生体触媒を利用した有用物質の生産
研究期間: 1992年   
モノテルペノイド代謝に関与するヒト肝チトクロムP450分子種の決定
研究期間: 1990年   
香気物質の体内動態とアロマセラピー効果の解明
研究期間: 1972年   

特許

 
69. JP 6153634 B1 20170628 : CYP2A13 inhibitor comprising β-​damascenone derivative, smoking reduction agent, and method for their production by using Aspergillus niger
Miyazawa, Mitsuo
68. JP 2017088577 A 20170525 : Hyaluronidase inhibitor containing Lindera umbellata essential oil, and antiinflmmatory, antiallergic, and skin external composition containing the same
Miyazawa, Mitsuo
67. JP 6072201 B1 20170201 : Acetylcholinesterase inhibitor containing essential oil component, and use thereof for improving brain function
Miyazawa, Mitsuo
66. JP 2016079125 A 20160516 : β-​Secretase inhibitor and acetyl cholinesterase inhibitor containing Chinese medicine volatile oil, and use thereof
Miyazawa, Mitsuo; Nakaya, Satoshi
65. JP 5689191 B1 20150325 : Method for preparation of 4-​ethylidene-​3,​4-​dihydro-​2H-​pyrrole via condensation of oxalic acid diester with γ-​butyrolactone
Miyazawa Mitsuo; Yagi Nobuo
64. JP 2014143951 A 20140814 : Discoloration prevention method of saffron dyes
Miyazawa, Mitsuo; Mori, Kiyoshi; Nomura, Machi
63. JP 2015024964 A 20150205 : CYP2A13 inhibitor containing monoterpene compound as active ingredient
Miyazawa, Mitsuo
62. JP 2014125465 A 20140707 : Novel karahanaenone derivatatives, cyclooxigenase 2 inhibitor, use thereof and its preparation
Miyazawa, Mitsuo; Yagi, Nobuo
61. JP 2013095720 A 20130520 : Safflower seed-derived novel serotonin derivative as tyrosinase inhibitor, preparation thereof, and skin-lightening cosmetic, pharmaceutical composition, discoloration inhibitor, and food additive containing it
Miyazawa, Mitsuo; Takahashi, Toshiyuki
60. JP 2013091633 A 20130516 : Sugar alcohol esters, mutation inhibitor containing the esters or Hericium erinaceum extract, and food and cosmetic containing the mutation inhibitor
Miyazawa, Mitsuo; Takahashi, Toshiyuki; Horibe, Isao; Ishikawa, Ryuzo
59. JP 2013144657 A 20130725 : Novel sesquiterpenoids from Alangium salviifolium bark and their uses
Miyazawa, Mitsuo; Yagi, Nobuo
58. JP 2012077030 A 20120419 : Isohericerin or 2-N-deethylphenylisohericerin, β-secretase inhibitors containing it, and dementia inhibitors, cosmetics, aromatherapy carrier oil, and food additives
Miyazawa, Mitsuo; Horibe, Isao; Dejima, Yoshiyuki; Ishikawa, Ryuzo
57. JP 2012077033 A 20120419 : Helicobacter pylori motility inhibitors containing monoterpenes, anti-infective agents containing the inhibitors, and H. pylori eradicating agents containing the inhibitors and antibacterial agents
Miyazawa, Mitsuo; Okuno, Shoji; Kataoka, Satoshi
56. JP 2012087083 A 20120510 : 4-Ethylidene-3,4-dihydro-2H-pyrrole, pharmaceutical composition containing it, and acetylcholinesterase inhibitors, insecticides, and insect repellents containing it or Corydalis plant essential oil
Miyazawa, Mitsuo
55. JP 2012097048 A 20120524 : α-Glucosidase inhibiting compositions containing serotonin derivatives or safflower seed extract, and their uses
Miyazawa, Mitsuo; Takahashi, Toshiyuki; Araki, Hideo
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Yagi, Nobuo; Shindo, Masaki; Miyazawa, Mitsuo