論文

査読有り 本文へのリンクあり
2019年1月

Ergothioneine production with Aspergillus oryzae

Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry
  • Shun, Takusagawa
  • ,
  • Yasuharu, Satoh
  • ,
  • Iwao, Ohtsu
  • ,
  • Tohru, DAIRI

83
1
開始ページ
181
終了ページ
184
記述言語
英語
掲載種別
研究論文(学術雑誌)
DOI
10.1080/09168451.2018.1527210
出版者・発行元
TAYLOR & FRANCIS LTD

To establish a reliable and practical ergothioneine (ERG) supply, we employed fermentative ERG production using Aspergillus oryzae, a fungus used for food production. We heterologously overexpressed the egt-1 and -2 genes of Neurospora crassa in A. oryzae and succeeded in producing ERG (231.0 mg/kg of media, which was 20 times higher than the wild type).
[ABBREVIATIONS] ERG: ergothioneine; HER: hercynine; Cys-HER: hercynylcysteine-sulfoxide; SAM: S-adenosylmethionine; SAH: S-adenosylhomocysteine; l-His: l-histidine; l-Cys: l-cysteine; LC-ESI-MS: liquid chromatography-electrospray ionization-mass spectrometry.

リンク情報
DOI
https://doi.org/10.1080/09168451.2018.1527210
URL
http://hdl.handle.net/2241/00157838 本文へのリンクあり
ID情報
  • DOI : 10.1080/09168451.2018.1527210
  • ISSN : 0916-8451

エクスポート
BibTeX RIS