Yoshihiko Ozaki
(尾崎 嘉彦)
Modified on: 02/24
Profile Information
- Affiliation
- Chief Researcher,Senior Researcher, Kindai University
- Degree
-
博士(農学)(大阪府立大学)
- J-GLOBAL ID
- 200901017142758472
- researchmap Member ID
- 0000034085
Research Interests
12Research Areas
3Research History
10-
Apr, 2012 - Present
-
Apr, 2010 - Mar, 2011
-
Apr, 2007 - Mar, 2010
-
Apr, 2003 - Mar, 2007
-
Jan, 2000 - Mar, 2003
-
Apr, 1996 - Dec, 1999
-
Apr, 1989 - Mar, 1996
-
Apr, 1987 - Mar, 1989
Education
2-
- Oct, 1994
-
Apr, 1983 - Mar, 1987
Committee Memberships
13-
Apr, 2020 - Present
-
Jul, 2019 - Present
-
Jun, 2019 - Present
-
Jun, 2019 - Present
-
Aug, 2012 - Present
-
Apr, 2018 - Mar, 2020
-
Jun, 2013 - Mar, 2018
-
Apr, 2014 - Mar, 2016
-
Aug, 2014 - Mar, 2015
-
Sep, 2009 - Mar, 2010
-
Jun, 2009 - Mar, 2010
-
Jun, 2008 - Mar, 2010
-
Oct, 2007 - Mar, 2008
Awards
2Papers
50-
Jpn Pharmacol. Her., 51(1) 137-151, Jan, 2023 Peer-reviewed
-
ACS Food Science & Technology, Sep 16, 2022 Peer-reviewedLast authorCorresponding author
-
Journal of Food Composition and Analysis, 103 104039-104039, Jun, 2021 Peer-reviewedLast authorCorresponding author
-
Acta Horticulturae, (1209) 173-178, Aug, 2018 Peer-reviewed
-
Food Preservation Science, 43(4) 153-162, Jul, 2017 Peer-reviewedLast authorCorresponding author
-
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH, 22(4) 563-568, Jul, 2016 Peer-reviewed
-
III INTERNATIONAL CONFERENCE ON FRESH-CUT PRODUCE: MAINTAINING QUALITY AND SAFETY, 1141 245-250, 2016 Peer-reviewed
-
JARQ-JAPAN AGRICULTURAL RESEARCH QUARTERLY, 49(4) 313-318, Oct, 2015 Peer-reviewedInvited
-
JOURNAL OF CLINICAL BIOCHEMISTRY AND NUTRITION, 57(1) 39-43, Jul, 2015 Peer-reviewed
-
日本食品保蔵科学会誌, 41(2) 51-58, Mar, 2015 Peer-reviewed
-
XI INTERNATIONAL CONTROLLED AND MODIFIED ATMOSPHERE RESEARCH CONFERENCE, 1071 203-209, 2015 Peer-reviewed
-
日本食品保蔵科学会誌, 40(3) 119-125, May, 2014 Peer-reviewed
-
化学と生物, 52(1) 33-39, Jan, 2014 Peer-reviewedInvited
-
JOURNAL OF THE JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-NIPPON SHOKUHIN KAGAKU KOGAKU KAISHI, 60(9) 498-508, 2013 Peer-reviewed
-
JOURNAL OF THE JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-NIPPON SHOKUHIN KAGAKU KOGAKU KAISHI, 60(10) 582-588, 2013 Peer-reviewed
-
Bioscience, Biotechnology and Biochemistry, 77(8) 1623-1627, 2013 Peer-reviewed
-
HORTSCIENCE, 47(12) 1758-1763, Dec, 2012 Peer-reviewed
-
FOOD CHEMISTRY, 132(4) 2135-2139, Jun, 2012 Peer-reviewed
-
HORTSCIENCE, 47(3) 382-385, Mar, 2012 Peer-reviewed
Misc.
53-
果実日本, 77(2), 2022
-
果樹, 71(7) 10‐14, Jul 1, 2017
-
果実日本, 72(6) 49‐53-43, Jun 15, 2017
-
農工研通信, 179 2-8, Jul, 2016
-
Memoirs of the Faculty of Biology-Oriented Science and Technology of Kinki University, (37) 1‐10-10, May 31, 2016
-
食品試験研究成果情報, (28) 42‐43, Mar 31, 2016
-
食品加工技術, 35(4) 149-153, Dec, 2015 Invited
-
化学と教育, 63(11) 560-561, Nov 20, 2015
-
和歌山医学, 66(3) 93, Sep 30, 2015
-
日本食品保蔵科学会大会講演要旨集, 64th 15, Jun 27, 2015
-
和歌山県農産物加工研究所 研究所だより, (38) 11-15, Mar, 2015 Invited
-
和歌山の果樹, 65(8) 7-10, Aug, 2014 Invited
-
日本食品保蔵科学会大会講演要旨集, 63rd 48, Jun 28, 2014
-
日本食品化学学会総会・学術大会講演要旨集, 20th 54, May 22, 2014
-
食品試験研究成果情報, (26) 8-9, Mar 31, 2014
-
食品と容器, 54(12) 731-737, Dec, 2013 Invited
-
日本食品科学工学会大会講演集, 60th 158, Aug 29, 2013
-
和歌山医学, 64(2) 67-68, Jun, 2013 Invited
-
中央果実協会ニュースレター, (13) 9-11, May, 2013 Invited
Books and Other Publications
8-
シーエムシー出版, Nov, 2011 (ISBN: 4781304834)
-
サイエンスフォーラム, Feb, 2009 (ISBN: 4916164946)
-
産業技術サービスセンター, Apr, 2008 (ISBN: 4915957489)
-
テクノシステム, Apr, 2007 (ISBN: 4924728535)
-
サイエンスフォーラム, Sep, 2004 (ISBN: 4916164717)
-
American Chemical Society, Jul 13, 2000 (ISBN: 0841236518)
-
Allured Pub Corp, Dec, 1996 (ISBN: 0931710502)
-
American Chemical Society, Feb, 1994 (ISBN: 0841227683)
Presentations
129-
日本食品科学工学会第70回大会, Aug 26, 2023
-
日本農芸化学会2023年度大会, Mar 16, 2023
-
日本食品科学工学会 第69回大会, Aug 26, 2022
-
日本食品科学工学会 第69回大会, Aug 26, 2022
-
日本農芸化学会大会講演要旨集(Web), 2022
-
日本食品保蔵科学会大会講演要旨集, 2022
-
日本食品科学工学会第68回大会, Aug 28, 2021
-
日本食品科学工学会第68回大会, Aug 28, 2021
-
日本食品保蔵科学会, Jun 26, 2021
-
日本食品保蔵科学会, Jun 26, 2021
-
日本食品科学工学会第66回大会, Aug 31, 2019
-
和歌山県柿研究協議会第7回生産者研修会, Mar 14, 2019 Invited
-
(一社)和歌山県農産物加工研究所 平成30年度専門委員会, Dec 6, 2018 Invited
-
産業技術連携推進会議近畿地域部会 食品・バイオ分科会2018年度総会, Nov 1, 2018 Invited
-
日本食品科学工学会大会講演集, Aug 22, 2018
-
山梨県食品技術研究会技術講演会, Mar 12, 2018 Invited
-
日本農芸化学会大会講演要旨集(Web), Mar 5, 2018
-
日本農芸化学会中四国支部講演会講演要旨集(Web), Sep 21, 2017
-
日本農芸化学会中四国支部講演会講演要旨集(Web), Sep 21, 2017
Professional Memberships
5Research Projects
11-
革新的技術開発・緊急展開事業(うち先導プロジェクト), より広範囲な果実を対象としうる酵素剥皮技術の開発, 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構 生研支援センター, Apr, 2016 - Mar, 2021
-
農林水産省委託プロジェクト研究, 「実需者等のニーズに応じた加工適性を持つ果樹品種等の開発」, 農林水産省, May, 2014 - Mar, 2019
-
Grants-in-Aid for Scientific Research Grant-in-Aid for Scientific Research (C), Grant-in-Aid for Scientific Research (C), Japan Society for the Promotion of Science, Apr, 2014 - Mar, 2017
-
農林水産業・食品産業科学技術研究推進事業(重要施策対応型), 有用物質の構造解析による特性評価、安定性及び機能性評価, 農林水産省, Jul, 2013 - Mar, 2016
-
農林水産業・食品産業科学技術研究推進事業(現場ニーズ対応型A), 農林水産省, Jul, 2013 - Mar, 2016
-
農林水産業・食品産業科学技術研究推進事業, 農林水産省, Aug, 2011 - Mar, 2014
-
農林水産技術会議委託プロジェクト, カットフルーツに適したかんきつ果実の生産・加工プロセスの効率化技術の開発, 農林水産省, Oct, 2007 - Mar, 2011
-
2008 - 2010
-
戦略的研究開発プラン, 和歌山県, Sep, 2003 - Mar, 2006
-
地域活性化連携事業費補助金事業, 中小企業庁, Apr, 1998 - Mar, 2000
Social Activities
1