アスマンシュ シュテファニー
ASSMANN STEPHANIE
更新日: 2024/10/17
基本情報
- 所属
- 兵庫県立大学 国際商経学部 教授
- 学位
-
文学博士(2003年12月 ハンブルク大学)
- 研究者番号
- 10400441
- J-GLOBAL ID
- 201501056864479783
- researchmap会員ID
- B000243878
- 外部リンク
研究分野
2経歴
7-
2019年4月 - 現在
-
2014年4月 - 2019年3月
-
2011年8月 - 2014年8月
-
2013年11月 - 2014年3月
-
2010年10月 - 2014年3月
-
2004年10月 - 2010年9月
-
2005年9月 - 2006年12月
学歴
3-
1998年4月 - 2003年12月
-
1999年10月 - 2001年3月
-
1990年10月 - 1997年10月
受賞
1-
2019年2月
論文
22-
Routledge Open Research 3 6-6 2024年1月15日 査読有り招待有り
-
Coates, Jennifer, Lucy Fraser and Mark Pendleton. Eds. The Routledge Companion to Gender and Japanese Culture 157-167 2020年 査読有り招待有り
-
Eds. Jörg Dürrschmidt and York Kautt, Globalized Eating Cultures. Mediation and Mediatization, Palgrave Macmillan. 53-68 2019年 査読有り招待有り
-
Ed. Katarzyna J. Cwiertka and Ewa Machotka, Consuming Life in Post-Bubble Japan. A Transdisciplinary Perspective. Consumption and Sustainability in Asia Book Series, Amsterdam University Press. 49-67 2018年 査読有り招待有り
-
Gastronomica. The Journal of Critical Food Studies 17(3) 1-3 2017年8月 査読有り
-
Gastronomica. The Journal of Critical Food Studies 17(3) 15-23 2017年8月 査読有り
-
Eds. Andreas Niehaus and Tine Walravens, Feeding Japan. The Cultural and Political Issues of Dependency and Risk, Palgrave Macmillan. 113-137 2017年1月 査読有り招待有り
-
Ed. Parissa Haghirian, Handbook of Japanese Business and Management, London: Routledge. 224-235 2016年 査読有り招待有り
-
Sustainability in Contemporary Rural Japan: Challenges and Opportunities 49-61 2015年12月22日 査読有り
-
Ed. Stephanie Assmann, Sustainability in Contemporary Rural Japan: Challenges and Opportunities, London: Routledge 2015. xv-xxv 2015年 査読有り
-
The Globalization of Asian Cuisines: Transnational Networks and Culinary Contact Zones 165-186 2015年1月1日 査読有り招待有り
-
The Asia Pacific Journal Japan Focus 44(2) 2014年11月 査読有り
-
FOOD CULTURE & SOCIETY 16(1) 7-19 2013年3月 査読有り
-
Ed. Parissa Haghirian. Japanese Consumer Dynamics. Basingstoke: Palgrave Macmillan. 165-184 2011年 査読有り招待有り
-
The Asia-Pacific Journal. Japan Focus. 2010年4月 査読有り
-
Ed. Eric C. Rath and Stephanie Assmann. Japanese Foodways. Past and Present, Champaign: University of Illinois Press. 1-15 2010年 査読有り
-
Ed. Parissa Haghirian. Innovation and Development in Japanese Management and Technology. Basingstoke: Palgrave Macmillan. 139-156 2010年
-
Ed. Eric C. Rath and Stephanie Assmann. Japanese Foodways. Past and Present, Champaign: University of Illinois Press. 243-256 2010年 査読有り
-
Republished in: Ed. Katarzyna J. Cwiertka, Ed. James Farrer. Globalization, Food and Social Identities in the Pacific Region. Tokyo: Sophia University Institute of Comparative Culture. Critical Readings on Food in Asia, Leiden: Brill. 977-993 2010年
-
FASHION THEORY-THE JOURNAL OF DRESS BODY & CULTURE 12(3) 359-376 2008年9月 査読有り
MISC
31-
Gastronomica: The Journal for Food Studies 24(3) 100-101 2024年10月
-
The Journal of Japanese Studies 50(2) 457-460 2024年6月 招待有り
-
65(3) 438-455 2024年6月1日 招待有り
-
Social Science Japan Journal 26(2) 2023年9月28日 招待有り
-
Social Science Japan Journal 25(2) 403-405 2022年6月1日 招待有り
-
25(2) 361-364 2022年5月16日 招待有り
-
Social Science Japan Journal 25(1) 205-207 2021年9月 招待有り
-
Food and Foodways. Explorations in the History and Culture of Human Nourishment 2020年5月 招待有り
-
Social Science Japan Journal 23(1) 112-114 2020年 招待有り
-
Education About Asia 22(1) 60-62 2017年8月 査読有り
-
H-Soz-Kult 2017年2月
-
Informationen des Akademischen Arbeitskreises Japan - Minikomi 86 11-18 2017年1月
-
Asien. The German Journal on Contemporary Asia (139) 151-152 2016年4月 招待有り
-
Asien. The German Journal on Contemporary Asia 2016年 招待有り
-
Global Food History 1(1) 103-108 2015年 査読有り招待有り
-
Social History 38(4) 543-544 2013年 招待有り
-
The Journal of Asian Studies 72(3) 728-729 2013年 招待有り
書籍等出版物
4-
Gastronomica. The Journal of Critical Food Studies 2017年8月
-
London: Routledge 2015年6月
-
Champaign: University of Illinois Press 2010年11月
講演・口頭発表等
33-
Local Japan Podcast 2023年3月13日 招待有り
-
Dimitrie Cantemir Christian University, Bucharest: Japan. Pre-Modern, Modern and Contemporary. A Return Trip from the East to the West. Learning in, about, and from Japan. 2022年9月3日 招待有り
-
Association for Asian Studies (AAS) Annual Conference 2022 2022年3月26日 招待有り
-
European Association for Japanese Studies (EAJS) 2021年8月27日
-
Netzwerk Ernährungskultur [Network Culture of Nutrition]. Symposium: Mahlzeit und Care im Coronoa (Familien-) Haushalt [Meal and Care in Corona Family Households] 2021年7月6日 招待有り
-
International Convention of Asia Scholars (ICAS), Leiden, The Netherlands 2019年7月16日
-
日本アジア研究学会 2018年7月1日 招待有り
-
APSafe Conference in Collaboration with EURSafe 2018年5月11日 招待有り
-
Association for Asian Studies Annual Conference 2018年3月25日 招待有り
-
Urban Ethics: Conflicts Over the 'Good’ and Proper Life in Cities 2018年1月18日 招待有り
-
Culinary Nationalism in Asia 2017年4月1日 招待有り
-
A State Affair? Efforts of State Initiatives and Civil Movements to Establish Food Literacy in JapanSymposium: Food Education in Japan and Germany, Japanese-German Center Berlin, Germany 2016年12月6日 招待有り
-
Joint East Asian Studies Conference (JEAS) 2016年9月7日 University of London (SOAS) 招待有り
-
Waste in Asia (WIA), 9 - 11 June 2016, Leiden University, The Netherlands. 2016年6月9日 招待有り
-
Book Talk on "The Globalization of Asian Cuisines", Sophia University, Institute of Comparative Culture. 2016年6月2日 招待有り
-
HokudaGent-Day. Symposium on 150 Years Japanese-Belgian Relations, University of Ghent, Belgium. 2016年3月1日 招待有り
-
Symposium Emotionalizing the nation: Conflicting narratives in Japanese food identities, Royal Flemish Academy, Brussels, Belgium. 2015年7月2日 招待有り
-
2015 Joint Conference of the Agriculture Food, Human Values Society (AFHVS) and the Association for the Study of Food and Society (ASFS), Chatham University: Pittsburgh, USA. 2015年6月26日
-
14th International Conference of the European Association for Japanese Studies (eajs), University of Ljubljana, Slovenia 2014年8月28日
担当経験のある科目(授業)
14-
2022年4月 - 現在
-
2020年9月 - 現在
-
2020年4月 - 現在
-
2021年9月 - 2023年8月
-
2015年4月 - 2019年3月
-
2015年4月 - 2019年3月
-
2013年10月 - 2014年3月
-
2010年10月 - 2014年3月
-
2010年10月 - 2013年3月
-
2005年9月 - 2006年12月
所属学協会
2共同研究・競争的資金等の研究課題
2-
Japan Society for the Promotion of Science Grants-in-Aid for Scientific Research Grant-in-Aid for Scientific Research (C) Grant-in-Aid for Scientific Research (C) 2019年4月 - 2024年3月
-
日本学術振興会 研究分担者 2010年 - 2014年