基本情報

所属
国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構 食品研究部門 食品加工・素材研究領域 バイオ素材開発グループ 上級研究員
茨城大学 農学部 (客員准教授)

researchmap会員ID
B000263071

Numerous filamentous fungi live in soil, where it is dark and
they encounter high humidity and little variation in temperature.
When fungi reach the surface of the soil, they are exposed to UV
radiation, desiccation or significant temperature changes, which
require adaptation mechanisms to the harsh conditions on the Surface.
I study the light response of the filamentous fungi and its application.
I started my study about Koji mold, Aspergillus oryzae, from 2000 at National Food Research Institute.

研究キーワード

  4

論文

  36

MISC

  26

講演・口頭発表等

  2

担当経験のある科目(授業)

  2

所属学協会

  2

共同研究・競争的資金等の研究課題

  6

産業財産権

  3

その他

  1