三島 隆

J-GLOBALへ         更新日: 18/04/26 18:56
 
アバター
研究者氏名
三島 隆
 
ミシマ タカシ
eメール
mishimabio.mie-u.ac.jp
URL
http://www.mie-u.ac.jp/innovation/
所属
三重大学
部署
生物資源学研究科
職名
准教授
学位
学術博士(三重大学)
Twitter ID
g4mishit
ORCID ID
0000-0002-4717-3975

プロフィール

よろしくお願いいたします。

研究分野

 
 

経歴

 
2018年4月
 - 
現在
三重大学 大学院生物資源学研究科附帯施設農場 准教授
 
2008年4月
 - 
2018年3月
三重大学 大学地域イノベーション学研究科 准教授
 
2002年4月
 - 
2008年3月
三重大学 大学院生物資源学研究科附帯施設農場 助教
 
1999年4月
 - 
2002年3月
三重大学 大学院生物資源学研究科附属農場 助手
 

学歴

 
 
 - 
1999年
三重大学 生物資源研究科 生物機能応用科学
 

論文

 
Yasukiyo Yoshioka, Etsuko Harada, Danyao Ge, Kunio Imai, Hirotaka Katsuzaki, Takashi Mishima, Esteban C. Gabazza, Hitoshi Ashida
Journal of Functional Foods   33 268   2017年6月   [査読有り]
Kondo M, Shimizu K, Jayanegara A, Mishima T, Matsui H, Karita S, Goto M, Fujihara T
Journal of the science of food and agriculture   96(4) 1180   2015年4月   [査読有り]
Saeko Tada-Oikawa, Gaku Ichihara, Yuka Suzuki, Kiyora Izuoka, Wenting Wu, Yoshiji Yamada, Takashi Mishima, Sahoko Ichihara, Sahoko Ichihara
Toxicology Reports   2 692-701   2015年1月   [査読有り]
© 2015 The Authors. Zinc oxide (ZnO) nanoparticles have been widely used in industry, cosmetics, and biomedicine. Recent studies suggested that these nanoparticles could have a major impact on the cardiovascular system. Endothelial progenitor cell...
Santoso Budi, Sakakura Kotatsu, Naito Hitoshi, Ohmi Masaharu, Nishimura Yoshihiko, Uchiyama Tomohiro, Itaya Akemi, Hisamatsu Makoto, Ehara Hiroshi, Mishima Takashi
Journal of Applied Glycoscience   62(2) 73-80   2015年
In this study, we extracted sago starch from sago pith waste (SPW) using a micro powder mill. The objectives were to recover the starch from the SPW and to understand the effects of micro powder milling on the physicochemical properties of micro-p...
Wachi S, Kanmani P, Tomosada Y, Kobayashi H, Yuri T, Egusa S, Shimazu T, Suda Y, Aso H, Sugawara M, Saito T, Mishima T, Villena J, Kitazawa H
Molecular nutrition & food research   58(10) 2080-2093   2014年10月   [査読有り]

Misc

 
大西はるか, 三島隆, 吉松隆夫
日本ベントス学会・日本プランクトン学会合同大会講演要旨集   2017 76   2017年
張丹若, 江草信太郎, 三島隆
応用糖質科学   6(3) 49   2016年8月
有瀧悠大, 山本慧史, 三島隆, 吉松隆夫
日本ベントス学会・日本プランクトン学会合同大会講演要旨集   2017 124   2017年
菅野友美, 森田恭徳, 三島隆, 玉置真司, 山田哲也
日本食品科学工学会誌   63(8) 350   2016年8月
<p>小麦澱粉を200℃で乾熱処理し,その分子構造的性質を調べた.その結果,乾熱処理により澱粉粒内の澱粉分子は分解され,乾熱時間の増加にともない低分子化がみられた.0.5時間処理まではアミロースとアミロペクチンの一部が分解された.1.0時間処理では,さらに大部分のアミロースとアミロペクチン両方の低分子化が起こることがわかった.この分解は非結晶領域で起こると推察され,アミロペクチンはクラスター単位で分解していることが示唆された.</p>
大西はるか, 三島隆, 吉松隆夫
水産増殖   64(4) 425   2016年12月

Works

 
西太平洋における Metroxylon' の全態とデンプン・糖生産
2001年
キャッサバデンプンの解析
2001年

競争的資金等の研究課題

 
高分子多糖の機能解析
糖質の分析
農産物の分析
研究期間: 2000年   
分析