TATSURO MAEDA
(前田 竜郎)
Modified on: 02/26
Profile Information
- Affiliation
- 教授, 健康メディカル学部健康栄養学科, 帝京平成大学
- Degree
-
Doctor of Agriculture(Mar, 2009, The University of Tokyo)
- J-GLOBAL ID
- 201901009244431057
- researchmap Member ID
- B000376879
1983年3月 国学院大学国学院久我山高等学校卒業
1987年3月 北海道大学水産学部水産化学科卒業
1989年3月 千葉大学大学院園芸学研究科農芸化学修士課程修了
1989年4月 日清製粉株式会社入社
(小麦・小麦粉の基礎研究に従事)
1999年6月 株式会社日清製粉グループ本社
(食品の品質評価技術の開発に従事)
2009年4月 日清フーズ株式会社
(開発製品全般の品質分析業務に従事)
2016年4月 共立女子大学 非常勤講師
2019年4月 帝京平成大学 健康メディカル学部 健康栄養学科 教授(現在に至る)
Research Interests
6Awards
5-
Sep, 2021
Papers
22-
.The Japanese Society of Digestion and Absorption, 44(2) 143-155, 2022 Peer-reviewed
-
Effect of drying;profiles on;surface structure changes of;durum whea;pasta during;he;boiling;processLWT - Food Science and Technology, 173 114175-114181, 2022 Peer-reviewed
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The Japanese Society of Digestion and Absorption, 43(2) 145-155, Sep, 2021 Peer-reviewed
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Change in surface structure and inner microstructure of durum wheat pasta during the boiling processLWT, 149 111611-111611, Sep, 2021 Peer-reviewed
-
LWT, 145 111171-111171, Jun, 2021 Peer-reviewed
-
Japan Journal of Food Engineering, 21(3) 113-121, Sep 15, 2020 Peer-reviewed
-
Journal of Sensory Studies 33, 4, e12438, 2018., 33(4) e12438, Apr, 2018 Peer-reviewed
-
Transactions of the Japan Society of Refrigerating and Air Conditioning Engineers, 35(3) 231-231, 2018 Peer-reviewed
-
Transactions of the Japan Society of Refrigerating and Air Conditioning Engineers, 35(3) 237-237, 2018 Peer-reviewed
-
Transactions of the Japan Society of Refrigerating and Air Conditioning Engineers, 35(3) 245-245, 2018 Peer-reviewed
-
Japan Journal of Food Engineering, 18(3) 125-132, Sep, 2017 Peer-reviewed
-
Food Science and Technology Research, 23(2) 181-191, Jun, 2017 Peer-reviewed
-
Food and Bioprocess Technology, 8(6) 1349-1354, Apr, 2015 Peer-reviewedLead author
-
CEREAL CHEMISTRY, 90(3) 175-180, May, 2013 Peer-reviewedLead author
-
Food Research International, 48(2) 374-379, May, 2012 Peer-reviewed
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FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH, 15(2) 117-126, Mar, 2009 Peer-reviewedLead author
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Bioscience, Biotechnology and Biochemistry, 73(7) 1586-1590, 2009 Peer-reviewedLead author
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Bioscience, Biotechnology and Biochemistry, 73(7) 1604-1607, 2009 Peer-reviewedLead author
-
Transactions of the Japan Society of Refrigerating and Air Conditioning Engineers, 23(3) 321-328, Sep 30, 2006
-
Japan Society of Refrigerating and Air Conditioning Engineers, 23(3) 321-328, Sep, 2006 Peer-reviewedLead author
Industrial Property Rights
71Presentations
30-
NPO法人そばネットジャパン(埼玉県伊奈町・伊那町総合センター), Nov 25, 2023 Invited
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一般社団法人 日本そば文化学院 、日本ソバソムリエ協会共催 第一回学術講演会(群馬県太田市), Jun 29, 2023 Invited
-
Jun 8, 2023 Invited
-
2022年度 としまコミュニティ⼤学講座(としま区民センター), Dec 10, 2022 Invited
-
LECOジャパン WEBセミナー(東京・浜松町) Invited
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ifia JAPAN 2022 第27回 国際食品素材/添加物展・会議:SDGsセッション(東京ビッグサイトSDGsセッション) Invited
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第46回日本外科系連合学会学術集会, Jun 17, 2021 Invited
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技術工業会 (東京・大手町), Jan 30, 2020
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PF研究会「量子ビームを活用した食品科学」 Food Science by Quantum Beam(高エネルギー加速器研究機構つくばキャンパス、つくば), Jan 28, 2020
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BIT’9th Annual World Protein&Peptide Conference 2016,Dalian, China,2016.04.25-28,pp.26., Apr 26, 2016
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第11回食品微細科学研究会 講演会 (農研機構・食品研究部門、つくば), Jun 18, 2010
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第175回 酵母細胞研究会(キリンビール横浜工場、横浜), Jul 11, 2009
-
AACCインターナショナル講演会, パン科学会館ビル(千葉・西葛西), Jun 15, 2009
-
ifia JAPAN2009 第7回 おいしさの科学フォーラム(東京・東京ビッグサイト), May 21, 2009
-
2008 AACC International Annual Meeting, Hawaii Conventional Center Honolulu, Hawaii U.S.A., 2008.09.22-23, pp.40., Sep 22, 2008
-
日本食品工学会 第8回年次大会 シンポジウム「食品工学へのイメージング技術の導入」 (名古屋・名城大学), Aug 2, 2008
-
10th International Cngress on Engineering and Food (ICEF10), Vina del Mar, Chile, 2008.4.20-24, pp.M23., Apr 23, 2008
-
The 13th International Conference on Near Infrared Spectroscopy, Umea, Sweeden, 2007.06.16-21, pp.C-02_56., Jun 19, 2007
-
2006 AACC World Grains Summit, Foods and Beverages, Moscone Convention Center, San Francisco, California, U.S.A., 2006.09.17~20, pp.123., Sep 19, 2006
-
2006 AACC World Grains Summit, Foods and Beverages, Moscone Convention Center, San Francisco, California, U.S.A., 2006.09.17~20, pp.139., Sep 18, 2006
Books and Other Publications
1-
シーエムシー出版(東京), May, 2007
Professional Memberships
3-
Apr, 1999 - Present
-
Apr, 1999 - Present
-
Apr, 1999 - Present
Misc.
15-
ソフト・ドリンク技術資料, 199(1), Jan, 2023
-
香料, 295(295) 43-57, Sep, 2022 Invited
-
月刊フードケミカル, (7), Jul, 2020
-
粉体技術,8巻3号,233-239, 2016., 8(3) 233-239, Mar, 2016 Lead author
-
FFIジャーナル, 221巻3号, 2016., 211(3), 2016 Lead author
-
日本食品科学工学会大会講演集, 61st, 2014
-
2(10) 35-41, Oct, 2010
-
冷凍, 82巻956号, 472-473,2007., 82(956) 472-473, Jun, 2007
-
平成16年度食品研究成果情報, 第17号, 6-7, 2005., 17 6-7, Dec, 2005
-
冷凍, 80巻931号, 402-406, 2005., 80(931) 402-406, May, 2005
-
日本味と匂学会誌, 12巻2号, 139-144, 2005., 12(2) 139-144, Feb, 2005
-
埼玉県産業技術総合センター研究報告, 第2巻, 100-104, 2004., 2 100-104, Dec, 2004
-
食品工業, 45巻1号, 2, 2002., 45(1), Jun, 2004
-
バイオサイエンスとインダストリー, 62巻5号, 324-325, 2004., 62(5) 324-325, Jun, 2004
-
バイオサイエンスとインダストリー, 62巻5号, 297-298, 2004., 62(5) 297-298, Jun, 2004
Teaching Experience
8-
Sep, 2020 - Present
-
Apr, 2020 - Present
-
Apr, 2019 - Present
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Apr, 2019 - Present
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Apr, 2019 - Present
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Apr, 2019 - Present
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Apr, 2019 - Mar, 2020
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Apr, 2019 - Mar, 2020