×
{{flash.message}}
Toggle navigation
Toggle navigation
日本語
|
English
新規登録
ログイン
高野 和夫
タカノ カズオ (Kazuo Takano)
更新日: 2022/09/08
ホーム
研究キーワード
研究分野
経歴
学歴
MISC
所属学協会
共同研究・競争的資金等の研究課題
基本情報
所属
岡山県農林水産総合センター 農業研究所
環境研究室 特別研究員
J-GLOBAL ID
200901032691970237
researchmap会員ID
0000011067
研究キーワード
10
栄養診断
鮮度保持
品質評価
近赤外分光法
ブドウ
モモ
Quality evaluation
Near-infrared spectroscopy
Grape
Peach
研究分野
2
ライフサイエンス / 食品科学 /
ライフサイエンス / 植物栄養学、土壌学 /
経歴
1
1979年 - 1982年
(株)タマノ井酢
学歴
2
- 1979年
岡山大学, 農学部, 農芸化学科
岡山大学
MISC
9
完熟モモ流通のための収穫適期,鮮度保持および輸送方法の検討
高野和夫, 繁田充保, 久保田尚浩, 多田幹郎
園芸学研究 5(2) 179-184 2006年
近赤外分光法によるモモ生葉中無機成分の非破壊測定
2000年
Near Infrared Transmittance Spectroscopy of Mineral Contents in Fresh Peach Leaves
2000年
近赤外分光法によるモモ葉中無機成分の迅速測定
近畿中国農研96 1998年
Near Infrared Reflectance Spectroscopy of Mineral Content of Peach Leaf
1998年
ブドウ“ピオーネ”の流通過程における脱粒防止
岡山農試研報14
天蚕繭の安定生産に関する研究(第2報)天蚕卵の長期冷蔵
岡山農試研報9
Studies on Stable Procreation in Japanese Oak Silkworm(2) Long period storage in cold condition for Japanese Oak Silkworm Eggs
Prevention of Berry Drop through Transportaion of "Pione" Grapes
所属学協会
2
日本園芸学会
The Japanese Society for Horticultural Science
共同研究・競争的資金等の研究課題
2
Nondestructive evaluation of fruits, leaves and soil with near-infrared spectroscopy
Clarification and measures of cultivation environmental factors for the production of high quality fruits
メニュー
マイポータル