MIZUNO Masashi

J-GLOBAL         Last updated: Oct 3, 2019 at 17:05
 
Avatar
Name
MIZUNO Masashi
Affiliation
Kobe University
Section
Graduate School of Agricultural Science Department of Agrobioscience
Job title
Professor

Research Areas

 
 

Awards & Honors

 
Oct 2015
生酛乳酸菌のバイオジェニック効果に着目した米乳酸発酵飲料の開発, 生物工学技術賞, 公益社団法人日本生物工学会
Winner: MIZUNO MASASHI
 
Jul 2009
キノコの医学的研究, 森喜作賞, 森喜作記念椎茸振興会
Winner: Masashi Mizuno
 

Published Papers

 
Influence of temperature on anti-allergic activity of fucoidan extracted from Saccharina japonica
MORITA ATSUKO, TANINO YUKA, OJIMA TAKAO, MIZUNO MASASHI
Food Science and Technology Research   25(4) 607-611   Jul 2019   [Refereed]
Pleurotus citrinopileatus polysaccharide stimulates anti-inflammatory properties during monocyte-to-macrophage differentiation
MINATO KEN-ICHIRO, MIZUNO MASASHI
International Journal of Biological Macromolecules   122 705-712   Jan 2019   [Refereed]
Lentinan Exerts its Anti-Inflammatory Activity by Suppressing TNFR1 Transfer to the Surface of Intestinal Epithelial Cells through Dectin-1 in an in vitro and mice model
SAKAGUCHI KANA, SHIRAI YASUHITO, ITOH TOSHIKI, MIZUNO MASASHI
Immunome Research   (14) 165   Dec 2018   [Refereed][Invited]
褐藻類由来高分子多糖フコイダンによる新規抗アレルギー機構
MIZUNO MASASHI, 湊 健一郎
Food Processing and Ingredients   53(12) 7-9   Dec 2018   [Refereed]
Glycoalkaloid, phenolic, and flavonoid content and antioxidative activities of conventional nonorganic and organic potato peel powders from commercial gold, red, and Russet potatoes
FRIEDMAN MENDEL, KOZUKUE NOBUYUKI, KIM HYUN-JEONG, CHOI SUK-HYUN, MIZUNO MASASHI
Journal of Food Composition Analysis   62 69-75   Sep 2017   [Refereed]

Misc

 
植物疾病における活性酸素発生と細胞死の病理学
多田 安臣, 水野 雅史, 姚 楠, 眞山 滋志
化学と生物   41,542-548    2003

Books etc

 
生体機能を高める乳酸菌・ビフィズス菌の研究開発と応Enterococcus faecalis IC-1によるⅠ型アレルギー抑制効果、腸内細菌叢を標的にした医薬品と保健機能食品の開発
MIZUNO MASASHI, SAKANE IWAO (Part:Joint Work)
技術情報協会   Sep 2018   
βグルカン受容体を介した抗炎症効果、βグルカンの基礎研究と応用・利用の動向、大野尚仁監修
MIZUNO MASASHI, KEN-ICHIRO MINATO (Part:Joint Work)
シーエムシー出版   Jul 2018   
スマート乳酸菌の新機能
大戸 信明, MIZUNO MASASHI (Part:Joint Work)
(株)食品化学新聞社   Mar 2017   
27節 炎症性腸疾患、第6章 効能ごとの機能性、安全性評価法と製品プロモーションに有用な科学的データの示し方、機能性食品表示への科学的なデータの取り方と表示できる許容範囲
MIZUNO MASASHI, HASHIMOTO TAKASHI (Part:Joint Work)
(株)技術情報協会   Apr 2015   
担子菌由来食物繊維と炎症性腸疾患
MIZUNO MASASHI (Part:Joint Work)
Functional Food   Apr 2013   

Conference Activities & Talks

 
食品由来高分子多糖による腸管を介した生理機能 [Invited]
MIZUNO MASASHI
食品開発展2018   Oct 2018   
Effects of dietary glucosylceramide from pineapples on type I hypersensitivity
TAKEMURA AYUMI, OHTO NOBUAKI, KUWAHARA HIROSHIGE, MIZUNO MASASHI
International Conference on Pure and Applied Chemistry, Chemistry for a Clean and Healthy Planet   Jul 2018   
The Polysaccharide from Pleurotus citrinopileatus regulates the differentiation of monocyte toward macrophages
MINATO KEN-ICHIRO, MIZUNO MASASHI
International Conference on Pure and Applied Chemistry, Chemistry for a Clean and Healthy Planet   Jul 2018   
パイナップル果実由来グルコシルセラミドのアレルギー抑制効果とLMIR3の関与
竹村 有裕美, 大戸 信明, 桒原 浩誠, MIZUNO MASASHI
日本農芸化学会関西支部第502回講演会   Feb 2018   
食品に含まれる高分子多糖の機能 [Invited]
MIZUNO MASASHI
第3回日本農芸化学会関西支部産学官連携シンポジウム   Oct 2017   

Teaching Experience