Papers

Jan, 2011

Effect of combined application of 1-MCP and low oxygen treatments on alleviation of chilling injury and lipid oxidation stability of avocado (Persea americana Mill.) under low temperature storage.

Fruit.
  • Prabath, P
  • ,
  • Y. Sekozawa
  • ,
  • S. Sugaya
  • ,
  • H. Gemma

Volume
66
Number
First page
1
Last page
10
Language
English
Publishing type
Research paper (scientific journal)
DOI
10.1051/fruits/2011023

低温耐性に欠けるアボカド果実の低温保蔵時の障害発生や含有量の多い脂質の酸化防止のため、1-MCP処理と低酸素気浴(3.5%)処理を併用すると、障害発生を抑えるとともに、呼吸活性、過酸化酵素(POD)活性が抑制でき、さらに脂質酸化の指標であるMDA蓄積が少なくなることを明らかにした。

Link information
DOI
https://doi.org/10.1051/fruits/2011023
ID information
  • DOI : 10.1051/fruits/2011023

Export
BibTeX RIS