gotou masahiro

J-GLOBAL         Last updated: Feb 1, 2019 at 03:14
 
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Name
gotou masahiro
Affiliation
Kobe Women's University
Section
Faculty of Home Economics, Dietician Training Course

Research Areas

 
 

Academic & Professional Experience

 
Apr 1987
 - 
Mar 1992
Tuji Academy Professor
 
Apr 1992
 - 
Mar 1998
Associate Professor
 
Apr 1995
 - 
Oct 1995
USDA. ARS. BARC Hortculutural Crops Quality Laboratory
 
Apr 1998
 - 
Mar 2004
Associate Professor
 
Apr 2000
 - 
Mar 2004
Associate Professor
 

Committee Memberships

 
May 2009
 - 
Mar 2016
Japanese Association of Food Preservation Scientisit
 
Apr 2010
 - 
Mar 2012
The Japan Sciety of Home Economics
 
Apr 2012
 - 
Mar 2014
The Japan Sciety of Home Economics
 
Apr 2014
 - 
Mar 2016
The Japan Sciety of Home Economics
 
Apr 2016
 - 
Mar 2018
The Japan Sciety of Home Economics
 

Misc

 
Hypolipidemic effect of the autoclaved extract prepared from pea (Pisum sativum L.) pods in vivo and in vitro.
Kae Inagaki, Yuuki Nishimura,Emiko Iwata, Sachinobu Manabe, Masahiro Goto, Yoshio Ogura, Hotta Hisako.
J. Nutr. Sci. Vitaminol.   62(5) 322-329   Oct 2016   [Refereed]
Secondary Metabolites in the Rhizomes of Diploid and Tetraploid Gingers (Zingiber officinale Roscoe).
NISHIKAWA Kazutaka,ISHIMARU Kanji, FUJIOKA Toshihiro, GOTO Masahiro, IMAHORI Yoshihiro, TANAKA Norie
Food Preservation Science   40(2) 65-69   Mar 2014   [Refereed]
Hypolipidiemic and Bifidogenic Potential in the Dietary Fiber Prepared from Mikan (Japanese Mandarin Orange:Citrus unshiu) Albedo.
Emiko IWATA,Hisako HOTTA,Masahiro GOTO
J.Nutr. Sci.Vitaminol   58(3) 175-180   Jun 2012   [Refereed]
温州ミカンアルベドから抽出した食物繊維の脂質低下効果とビフィズス菌増殖の潜在効果を調べる実験を行った。アルベド総食物繊維にはアラビノース,ガラクトース,キシロースとグルコースが含まれており,ガラクツロン酸は検出限界以下であった。水溶性食物繊維を用いて膵リパーゼ活性を測定したところ,80mg/6ml添加で50%以上酵素活性を阻害した。
総食物繊維1%添加飼料を与えたラットでは血清中のトリアシルグリセロール濃度が対照と比べ有意に低下し,糞便中の脂質排泄量が増加した。また,盲腸内のビフィズス菌増...
Identification of the Protease Involved in and the Effects of Vitamin C on Gel Formation in Ginger Milk Pudding (Jiang Zhi Zhuang Nai)
Kimio Nishimura,Masahiro Goto
J.Home Econ. Jpn.   61(8):463-471    Aug 2010   [Refereed]
Effect of Capsiam Powder on Breadmaking Properties.
M.Seguchi,H.Mishima,C.Kumashiro,Y.Yoshino,M.Goto
Cereal Chemistry   86(6) 633-636   Nov 2009   [Refereed]
カプシカム属果実のパプリカ,トマピー,ピーマン,カイエンペッパーを小麦粉に混合してパンの焼成を行ったところ,完熟果実8%を添加すると,焼成高,比容積の増加がみられた。パプリカの緑色果,半着色果,着色(赤色)果について調べたところ,着色果において効果が大きかった。