MASUDA Tetsuya

J-GLOBAL         Last updated: Sep 3, 2019 at 03:04
 
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Name
MASUDA Tetsuya
Affiliation
Nihon University
Section
College of Bioresource Sciences, Department of Animal Science and Resources
Job title
Professor
Degree
Doctor of Agriculture(Nihon University), Master of Agriculture(Nihon University)
Research funding number
60165719

Research Areas

 
 

Academic & Professional Experience

 
Apr 2007
   
 
Associate professor
 
2010
   
 
教授, 動物資源科学科, 日本大学生物資源科学部
 

Education

 
 
 - 
1977
Department of Zootechinical Science, Faculty of Agriculture and Veterinary Medicine, Nihon University
 
 
 - 
1983
Zootechinical Science, Graduate School, Division of Agriculture, Nihon University
 

Published Papers

 
Growth profile of Lactobacillus acidophilus group lactic acid bacteria in milk relating to their proteolytic activity.
T. Masuda, R. Taguchi, T. Kabuki, H. Nakajima and T. Itoh
Milchwissenschaft   58,7 7/8, 366-370.   2003   [Refereed]
Improvement of the growth of Lactobacillus acidophilus in milk by addition of enzymatically digested casein., 5
Milchwissenschaft   58, 3 3/4, 127-130.   2003
Effect of the difference in the high molecular weight fraction of whey between cow's milk and goat's milk on creaming phenomenon
┣DBAsian-Australasian Journal of Animal Sciences(/)-┫DB   14(3) 351-357   2001
High Molecular Weight Fraction Participating in the Agglutination of Fat globules in Cow's Milk
Animal Science Journal   71(7) J60-J68   2000
The effect of high hydrostatic pressure treatment on the preservability and the immunological activity of bovine colostrum
┣DBAsian-Australasian Journal of Animal Sciences(/)-┫DB   13(9) 1323-1328

Misc

 
高大連携教育に参画して
増田 哲也
日本大学生物資源科学部「教職課程紀要」別冊(1号)   別冊(1) 44-49   Sep 2017
N-acetylsucrosamine utilization by Bifidobacterium longum No. 14-2
李 夢秋・宮沢幸敬・趙 岗・鈴木公一・川井 泰・増田哲也・小田宗宏
Food Preservation Science   43(4) 179-186   Jul 2017   [Refereed]
チーズ・バターと微生物
増田哲也
モダンメディア別冊   62(10) 321-326   Oct 2016   [Invited]

Books etc

 
ミルクの事典
朝倉書店   Nov 2009   ISBN:978-4-254-43103-2
ミルクに関するすべてを網羅する方針により、基礎から応用にまたがる最新情報を漏れなく掲載した。
日本の食を科学する
酒井健夫・上野川修一 (Part:Joint Work, ヨーグルトの魅力)
朝倉書店   Jun 2008   
最新畜産物利用学
増田哲也
朝倉書店   Mar 2006   
ミルク総合事典
山内邦男,横山健吉 (Part:Joint Work, 67-68)
朝倉書店   Feb 1992   
食と微生物の事典
朝倉書店   Jul 2017   ISBN:978-4-254-43121-6

Conference Activities & Talks

 
二成分性バクテリオシン「ガセリシンT」の作用機構に関する研究
川井泰・穫・鈴木はるか・西村順子・北澤春樹・浅見幸夫・増田哲也・斉藤忠夫
日本畜産学会第118回大会   27 Mar 2014   日本畜産学会
発酵乳中のLactobacillus gasseri菌数の選択的計数
谷口知央・石橋陽平・磯部恵利奈・福島健・川井泰・増田哲也
日本畜産学会第118回大会   27 Mar 2014   日本畜産学会
Lactobacillus gasseri用の安価な食品グレード培地の創製ー最適食品添加用酵母エキスの選抜
春日元気・松島裕樹・吉田光希・荒川健佑・川井泰・宮本拓・増田哲也
日本畜産学会第118回大会   27 Mar 2014   日本畜産学会
ケフィアグレイン構成菌の凍結・凍結乾燥障害と保護物質の効果
北村智弘・鈴木春奈・増田哲也
日本畜産学会   29 Mar 2009   
多様な食品残さを活用した発酵リッキド飼料の離乳子豚に対する給与適正の評価
服部良多他11名
日本畜産学会   27 Mar 2009   

Patents

 
4286160 : 山羊乳発酵乳乳およびその製造方法
特開2015-167474 : ラクトバチルス属乳酸菌培養用食品グレード培地,ラクトバチルス属乳酸菌の培養方法およびラクトバチルス属乳酸菌培養物の製造方法
増田哲也・川井泰