UEDA Shuji

J-GLOBAL         Last updated: Sep 13, 2019 at 02:40
 
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Name
UEDA Shuji
Affiliation
Kobe University
Section
Graduate School of Agricultural Science Department of Agrobioscience
Job title
Assistant Professor

Research Areas

 
 

Published Papers

 
UEDA SYUJI, IWAMOTO EIJI, KATO YOSHIKI, SHINOHARA MASAKAZU, SHIRAI YASUHITO, YAMANOUE MINORU
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry   83(1) 137-147   Jan 2019   [Refereed]
UEDA SHUJI, Iwamoto Eiji, Kato Yoshiki, Shinohara Masakazu, Shirai Yasuhito, Yamanoue Minoru
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry   83 137-147   Oct 2018   [Refereed]
Structural difference between myofibrillar protein, paratropomyosin, and tropomyosin as revealed by high-performance liquid chromatography
NISHIO Yuriko, USHIMURA Yuichi, UEDA Shuji, MAEDA Naoyuki, HATTORI Akihito, YAMANOUE MINORU
Animal Science Journal   89(8) 1161-1168   Aug 2018   [Refereed]
Amelioration of diabetic nephropathy by oral administration of d-α-tocopherol and its mechanisms
HAYASHI Daiki, UEDA Shuji, YAMANOUE Minoru, ASHIDA Hitoshi, SHIRAI Yasuhito
Bioscience Biotechnology and Biochemistry   82 65-73   Jan 2018   [Refereed]
Epigallocatechin gallate induces GLUT4 translocation in skeletal muscle through both PI3K- and AMPK-dependent pathways.
UEDA-WAKAGI Manabu, HAYASHIBARA Kaori, NAGANO Tomoya, IKEDA Masaki, YUAN Sihao, UEDA Shuji, SHIRAI Yasuhito, YOSHIDA Ken-ichi, ASHIDA Hitoshi
Food and Function   9 4223-4233   2018   [Refereed]

Misc

 
Tamavidin-REVを用いたタンパク質間相互作用の網羅的解析
Ueda Shuji, Yoshino Kenichi, 山田聡一郎
和光純薬時報   86(1) 6-7   Jan 2018   [Invited]
黒毛和牛の魅力創出技術セミナーの開催報告
UEDA SHUJI, YAMANOUE MINORU
食肉の科学   58(1) 49-52   Jun 2017
食肉の熟成と筋漿中の筋漿中のコネクチン断片増加
UEDA SHUJI, YAMANOUE MINORU
食肉の科学   52(1) 120-123   Jun 2011   [Invited]

Books etc

 
Final Reports for Research Grants for Meat and Meat Products
YAMANOUE MINORU, Yanan Zhao, Yusuke Nakada, Shuji Ueda, Sayaka Ichimura, Yuka Yoshida, Masaaki Habara, Hidekazu Ikezaki
公益財団法人 伊藤記念財団   Nov 2018   
健康食品成分の探索に向けたBirA酵素標識法の応用
UEDA SHUJI
アグリバイオ (北隆館)   Oct 2018   
UEDA SHUJI, YOSHINO KENICHI, YAMADA SOICHIRO (Part:Joint Work)
Wako Pure Chemical Time Report (Issue:Wako Pure Chemical Corporation)   Apr 2018   
近年、生命現象を解明する糸口として、生体内のタンパク質間の相互作用を包括的に同定・定量するインタラクトーム解析が一つの潮流になっている。現在、タンパク質の相互作用の検出を容易にする方法として、BioID法、チラミド化合物法、アスコルビン酸ペルオキシダーゼ法などの酵素標識技術が実用化されている。本稿では、我々が実施しているBioID技術について紹介する。
肥育短縮技術で生産された国産牛肉の科学的な検証
UEDA SHUJI
全国食肉事業協同組合連合会   Mar 2018   
平成29年度国産食肉新需要創出緊急対策事業の科学的な取り組みとして、昨年の赤身肉嗜好に関する研究データを元に、① 霜降り肉から赤身肉嗜好への変化、② 黒毛和牛種の短期肥育技術に着目した国産和牛のロース肉とモモ肉に含まれる栄養成分と脂質成分のメタボローム解析による比較分析を実施した。また、国産食肉を用いた商品開発の取り組みの支援を行った。
平成28年度 食肉に関する助成研究調査成果報告書 Vol. 35
YAMANOUE MINORU, 趙 婭楠, 西田昌弘, 中田悠介, UEDA SHUJI, 羽原正秋, 池崎秀和
公益財団法人 伊藤記念財団   Nov 2017   

Conference Activities & Talks

 
Effects of adding FFAs on beef taste-traits analyzed by electronic taste sensing system and sensory evaluation
Zhao Yanan, Di Yindi, Ueda Shuji, SHIRAI YASUHITO, HABARA MASAAKI, IKEZAKI HIDEKAZU, YAMANOUE MINORU
日本畜産学会第125回大会   Mar 2019   
鶏骨格筋パラトロポミオシン構成サブユニットによる合成アクトミオシンATPase活性阻害
YOSHIDA HIROSHI, NISHIO YURIKO, UEDA SYUJI, YAMANOUE MINORU
日本畜産学会第125回大会   Mar 2019   
黒毛和種の筋肉に生じる微小な脂肪細胞分布に関する研究
UEDA SHUJI, 井上 亜希子, YAMANOUE MINORU
第60回日本食肉研究会60周年記念大会   Mar 2019   日本食肉研究会
オリーブ牛をモデルに用いた 国産牛肉の低需要部位の 部位別科学分析と、その訴求に向けた罐詰の試作の評価
UEDA SHUJI
国産食肉等新需要創出緊急対策事業に関わるオリーブ牛の低需要部位の特性等セミナー   Feb 2019   
讃岐牛・オリーブ牛の 低需要部位の魅力を引き出す取り組み
UEDA SHUJI
平成30年度「オリーブ牛」セミナー   Feb 2019