SHIRASUGI Naoko

J-GLOBAL         Last updated: Sep 13, 2019 at 02:40
 
Avatar
Name
SHIRASUGI Naoko
Affiliation
Kobe University
Section
Graduate School of Human Development and Environment Department of Human Environmental Science
Job title
Professor

Published Papers

 
Maiko Hara, Hayato Masuda, Takafumi Horie, Sachiko Honda, Naoko Shirasugi, Naoto Ohmura
Journal of Chemical Engineering of Japan   51(2) 180-184   Feb 2018   [Refereed]
Effect of Thermostability of Granulated Sugars on the Flavor of Cooked Food
Kaoru Sakamoto, Shiro Kishihara, Naoko Kataoka-Shirasugi
Food Science and Technology Research   24(1) 111-118   Jan 2018   [Refereed]
Effective Human Motion of Fresh Cream Mixing Extracted by a Motion Analysis
Maiko Hara, Hayato Masuda, Takafumi Horie, Sachiko Honda, Naoko Shirasugi, Naoto Ohmura
Proceedings of 5th Asian Conference on Mixing, 2016 (ACOM2016)      Sep 2016   [Refereed]
中学校家庭科教育における食の安全へのリスク分析手法の導入
SHIRASUGI NAOKO
神戸大学大学院人間発達環境学研究科 研究紀要   (特別号)    Jun 2016
Cooking small quantities of rice in steam convection oven
MORII SAEKO, SAKAMOTO KAORU, KATAOKA-SHIRASUGI NAOKO
日本給食経営管理学会誌   10(1) 5-14   Mar 2016   [Refereed]

Misc

 
The Reverse Phenomenon in Water Absorption Rate in Japonica Rice Grains Caused by Long-term Soaking in Water at Different Temperatures
MORII SAEKO, SAKAMOTO KAORU, SHIRASUGI NAOKO
Journal of Cookery Science of Japan   52(3) 159-168   Jun 2019   [Refereed]
高齢者の食環境づくり 食卓の演出の提案
SHIRASUGI NAOKO, MAKI NOBUE
神戸大学大学院人間発達環境学研究科研究紀要   3(2) 119-125   Mar 2010
集団ユニットケアから個人の尊重にもとづくユニットケアへの環境移行 ―グループケアにおける食づくりへの参加への提案―
YAMANAKA JUNKO, SHIRASUGI NAOKO
神戸大学発達科学部 研究紀要   13(2)    Feb 2006
The Amenith of Life Environment
INOUE, Mari, MARUYA, Nobuko, SHIRASUGI, Naoko, AOKI, Tsutomu
神戸大学発達科学部研究紀要   5-2, 347-362    Mar 1998   [Refereed]
ライフスキル(生きる力)に基礎を置く食生活教育 -栄養素って何だろう-
KAWABATA, Tetsuro, MARUYA, Nobuko, SHIRASUGI, Naoko, HARUKI, Toshi
健康教室   48-4, 40p-48p    Mar 1997

Books etc

 
栄養科学シリーズ NEXT 食べ物と健康 基礎調理学   4.3 台所からみる環境問題
KIMIKO OHTANI, KATAOKA-SHIRASUGI NAOKO
講談社サイエンティフィク   Mar 2017   
青年期発達百科事典(第1巻 「栄養」の項目)
SHIRASUGI NAOKO, B.Bradford Brown, Mitchell J. Prinstein 編, KOYASU MASUO ・ NINOMIYA KATSUMI (Part:Joint Translation)
丸善出版   Mar 2014   
発達科学への招待 講義ノート
SHIRASUGI NAOKO (Part:Joint Work)
かもがわ出版   Apr 2013   
発達科学への招待 資料集
SHIRASUGI NAOKO (Part:Joint Work)
神戸大学発達科学部「発達科学への招待」運営委員会編集委員会   Apr 2012   
do for から do with へ 高齢者の発達と支援(城 仁士編著) 第4章第2節 「食の安全を考えながら食生活を楽しむ」
SHIRASUGI NAOKO, JOH HITOSHI
ナカニシヤ出版   Jan 2009   

Conference Activities & Talks

 
Analysis of Effective Human Motion for Whipping Heavy Cream by Hand toward Development of Novel Mixing Devices
Kazuya Ikeda, Takafumi Horie, Naoko Shirasugi, Sachiko Honda, Naoto Ohmura
International Workshop on Process Intensification 2018 (IWPI2018)   Nov 2018   
人間動作模倣を導入した新しい撹拌・混合操作理論に関する研究
池田 和哉, 原 真衣子, 本多 佐知子, SHIRASUGI NAOKO, HORIE TAKAFUMI, OHMURA NAOTO
化学工学会中国四国支部・関西支部合同徳島大会, 2018   Sep 2018   化学工学会
ホームベーカリーによる高 β-glucan 大麦 40%含有食パンの調製と官能評価
Susumu Washizuka, Reiko Okuda, Koji Sato, Naoko Kataoka-Shirasugi
日本調理科学会平成30年度大会   Aug 2018   
教員志望大学生による小学校家庭科教科書の記述に従った鍋炊飯実習の実施と課題
Harumi Sakuda, Yukari Tachibana, Naoko Shirasugi, Riko Katahira
日本調理科学会平成30年度大会   Aug 2018   
小学校家庭科教科書における鍋炊飯加熱過程の表現に対する教員志望大学生の理解
Naoko Shirasugi, Riko Katahira, Yukari Tachibana, Harumi Sakuda
日本調理科学会平成30年度大会   Aug 2018