SATO Minoru

J-GLOBAL         Last updated: Mar 9, 2016 at 03:26
 
Avatar
Name
SATO Minoru
URL
http://db.tohoku.ac.jp/whois/detail/b6478d5a6bbf9301dea4f0c645c647b8.html
Affiliation
Tohoku University
Section
Graduate School of Agricultural Science, Division of Biological Resource Sciences
Job title
Professor

Research Areas

 
 

Committee Memberships

 
2009
 - 
2010
岩手県水産研究評価委員会 委員
 
2009
 - 
2010
宮城県水産加工品品評会 委員長
 
2009
 - 
2010
宮城県産業審議会 委員
 
2004
   
 
日本水産学会  理事
 
2004
   
 
日本水産学会東北支部  支部長
 

Awards & Honors

 
1989
日本水産学会賞(奨励賞)
 
2004
共同研究賞(山岡賞)
 
2008
Best Postor Award
 
2008
Best Postor Award
 
2009
平成21年度日本水産学会東北支部長賞
 

Misc

 
海藻からの高効率バイオエタノール生産技術の開発
佐藤 実
自動車技術   65(2) 98-99   2011
Kazuhiro Shiozaki, Momo Shiozaki, Junko Masuda, Akiko Yamauchi, Shuichi Ohwada, Toshiki Nakano, Toshiyasu Yamaguchi, Tadao Saito, Koji Muramoto and Minoru Sato:
Fish. Sci.   76(5) 865-872   2010
発電所取水口に集まる海藻を利用したバイオエタノール生産技術
佐藤 実
98(1) 2-3   2011
Isolation of histamine forming bacteria from tuna fish and the analysis of the physiological and biochemical charateriistics,
Zhihua Tao,Minoru Sato
Journal of biotechnology   19(5) 42-44   2009
海藻からバイオエタノールをつくる!、資化微生物を段階的に利用する技術
佐藤 実
化学   65(12) 34   2010

Books etc

 
養殖魚の健全性に及ぼす微量栄養素
恒星社厚生閣   2003   
Encyclopedia of Meat Science
Elsevier, Oxford   2004   
Dietary Supplements for the Health and Quality of Cultured Fish
CABI   2007   
酵素利用技術大系
エヌ・ティー・エス   2010   
Physiological role and methabolism of opines
恒星社厚生閣   1988   

Conference Activities & Talks

 
魚肉ミオグロビンメト化率のリアルタイム測定法
平成21年度日本水産学会秋季大会   2009   
脱皮回復過程中のハナサキガニの味覚成分に関する研究
平成21年度日本水産学会秋季大会   2009   
アユにおける脂肪酸種による腸管吸収と肝臓脂質クラスへの取り込みの特徴について
平成21年度日本水産学会秋季大会   2009   
海藻バイオマスの微生物による有用物質への変換に関する研究
平成21年度日本水産学会秋季大会   2009   
ヒートショックにより誘発される酸化的ストレスはギンザケ成長ホルモン受容体の発現を制御する
平成21年度日本水産学会秋季大会   2009   

Works

 
マルハニチロホールディング
2009
東北電力
2009
(株)日清食品ホールディングより
2009
(独)水産総合研究センターより
2009

Research Grants & Projects

 
Comparative physiology and biochemistry of the extractive components of aquatic organisms
Project Year: 1973 - 1973
Bio-active compound of marine organisms
Project Year: 1990 - 1990
Study on the seaweed polysaccharide
Project Year: 1995 - 1995

Patents

 
食肉の鮮度判定方法
4291381
エビの処理方法及び加工エビ
4243127
魚骨の脆弱化装置
4203645
新規大腸菌及びタウロピンデヒドロゲナーゼの製法
特開2007-89538
軟化加工魚肉の製造方法
特許第3559820