MISC

2010年

G-29 業務用厨房の温熱環境の快適性向上に関する研究 : (第2報)業務用厨房環境解析のためのCFDモデリングの検討

空気調和・衛生工学会大会 学術講演論文集
  • 河合 大輔
  • ,
  • 廣山 徹
  • ,
  • 青木 修一
  • ,
  • 伊 奎英
  • ,
  • 飯塚 悟
  • ,
  • 奥宮 正哉

2010
0
開始ページ
1451
終了ページ
1454
記述言語
日本語
掲載種別
DOI
10.18948/shasetaikai.2010.2.0_1451
出版者・発行元
公益社団法人 空気調和・衛生工学会

In this paper, the thermal environment of commercial kitchen is represented by CFD. CFD model was vilified comparing the data of filed measurement and CFD results. Especially the method for modeling of cooking equipment was introduced by simplified shape and giving proper heat rate according to each cooking equipment. Consequently the validation was confirmed and I was able to confirm that the CFD model introduce in this paper was a proper model which was effective for promoting the thermal environment and energy saving.

リンク情報
DOI
https://doi.org/10.18948/shasetaikai.2010.2.0_1451
CiNii Articles
http://ci.nii.ac.jp/naid/110009777269
CiNii Books
http://ci.nii.ac.jp/ncid/AN10554877
ID情報
  • DOI : 10.18948/shasetaikai.2010.2.0_1451
  • ISSN : 1880-3806
  • CiNii Articles ID : 110009777269
  • CiNii Books ID : AN10554877

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